Tento dokument byl načten z úřední desky, kterou vede Město Kroměříž.
57 "íýď/Zďfě.<.> Krajský úřad
<br> Zlínského kraje
<br> Odbor životního prostředí a zemědělství
<br> oddělení hodnocení ekologických ri ik Dle rozdělovníku
<br> datum oprávněná úřední osoba číslo jednací spisová značka 1.července 2016 lng.XXX XXXXXXXXX KUZL XXXXX/XXXX KUSP XXXXX/XXXX ŽPZE-EG R X X H X D N U T Í
<br> — závěr zjišťovacího řízení
<br> doručované veřejnou vyhláškou
<br> Krajský úřad Zlínského kraje,odbor životního prostředí a zemědělství jako příslušný správní orgán podle 5 20 písm.b) a 5 22 písm.a) zákona č.100/2001 Sb <.>,o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování vlivů na životní prostředí),v platném znění,(dále jen „zákon“) a 55 10 a 11 zák.č.500/2004 Sb <.>,správní řád,ve znění pozdějších předpisů (dále jen správní řád),k posouzení záměru „Nástavba administrativně soc Iní části a vestavba zakuřovacich a zracích komoť“ rozhodl podle 5 7 odst.6 zákona <,>
<br> že záměr „Nástavba administrativně sociální části a vestavba zakuřovacich a zracích komor“
<br> nemá významný vliv na životní prostředí a nebude posuzován podle zákona <.>
<br> Identifikační údaje:
<br> Název záměru a jeho zařazeni podle přílohy č.1:
<br> Nástavba administrativně sociální části a vestavba zakuřovacich a zracích komor
<br> Záměr naplňuje dikci bodu 8.11 Jatka,masokombináty a zařízení na zpracování ryb (včetně výroby rybí moučky a rybích olejů) s kapacitou od 5 000 t/rok výrobků,kategorie ||,přílohy č.1 zákona <.>
<br> Kapacita záměrů:
<br> V tomto záměru se jedná 0 navýšení výroby trvanlivých salámů vestavbou dvou zakuřovacich komor a dvou zracích komor,ze současné kapacity 4 908 t/rok na plánovaných 5 856 t/rok.Ve 2,a 3.NP stávající výrobní budovy „Poličan II“,bude vestavěna vždy jedna zakuřovací a jedna zrací komora (celkem v objektu dvě zakuřovaci a dvě zraci komory),se společnou strojovnou.V 5.NP (na střeše objektu) bude ze stáva ího archivu zřízena strojovna chlazení a přímo na střeše umístěn kondenzátor chlazení <.>
<br> S ohledem na plánovaný záměr,budou nové stanoveny následující projektované kapacity:
<br> Marihuany 31cm) U minomet—y lkumy 312W
<br> 'kapacrta výroby masných produktů je dána kapacitou zakuřovacich komor Zrací komory jsou doplňovány z dalších zakuřovacich komor <.>
<br> Krajský urad Zlínského kraje IČ: 70391320 tř.Tomáše Bati 21 tel: 577 043 373 761 90 Zlín e-mail' eva gregusova©kr—ziínsky cz www kr-ziinsky cz
<br> _ % II Krajský úřad
<br> Zlínského kraje
<br> Celková kapacita výroby:.stávající kapacita je 4 908 t/rok.projektovaná kapacita po úpravách vestavby bude 5 856 tlrok
<br> Projektový výkon zakuřovacich komor lze stanovit na průměrných cca 844 kg výrobků/den <.>
<br> Umístění:
<br> Kraj: Zlínský
<br> Místo stavby: město Kroměříž Katastrální území: Kroměříž
<br> Parc.č.: st,6449
<br> Charakter záměru a možnost kumulace s jinými záměry:
<br> Charakter záměru:
<br> Záměrem provozovatele je technologická optimalizace a zvýšení kapacity výroby trvanl' ých salámů a klobás,s ohledem na zvyšující se poptávku po těchto výrobcích.Navýšením kapacity výrobního zařízení,bude moci provozovatel účinněji využívat výrobní technologii,plánovat výrobu,reagovat na požadavky trhu a racionalizovat logistiku při přepravě surovin a hotových výrobků <.>
<br> V areálu KMOTR — Masna Kroměříž a.s,jsou volné plochy omezené a nelze provést novou výstavbu.Proto je nutno využít pro instalaci nové technologie uvolněné stávající výrobní objekty areálu.Jedná se o objekt v severozápadní části areálu „Poličan II' na pozemku st.6449 v k.ú.Kroměříž <.>
<br> Daný záměr.je s ohledem na plánované zavedení moderní výrobní technologie (zakuřování při nízkých teplotách s použitím technologie nizkoemisních zařizení,vzhledem k vodn cloně,která odstraňuje pevné částice kouře) navrhována tak,aby se při je realizaci mi 'malizoval v v záměru na imisní koncentrace pachu,znečišťujících látek a na úroveň hluku v pracovním prostřed i v širším zájmovém území <,>
<br> Kumulace záměru:
<br> Realizaci záměru nebudou dotčeny jiné pozemky než ty,které oznamovatel již vsoučasné době pro výrobu využívá,Provedením záměru je vestavba technologie do stáva budovy,Celková plocha areálu KMOTR — Masna Kroměříž a.s <.>,a případné vlivy záměru na okolí zůstávají oproti současnému stavu beze změn <.>
<br> Vlivy předloženého záměru na hlukovou a emisní zátěž prostředí a jejich kumulace se stávajícími zdroji hluku a XXX,byly posouzeny v rozptylové a akustické studií.Posouzení emisi pachových látek vznikaj ich v průběhu procesu uzení trvan vých salámů pomoci studeného uzen,jsou předmětem pachové studie <.>
<br> Vliv mírného navýšení dopravy může být minimalizován plánováním.optimalizací logistiky zásobování a dále použitím tras mimo centrum města Kroměříž (použití nájezdu na D1 vblízkosti výrobního areálu) <,>
<br> Stručný popis technického a technologického řešení zámerú: Technologie výroby v celém stávajícím objektu zůstává beze změn.Ve 2.NP a ve B.NP budou nové zřízeny 2 zrací a 2 zakuřovací kl matiz...
Načteno
Meta
Územní plánování EIA