Tento dokument byl načten z úřední desky, kterou vede Obec Petrovice (Bruntál).
MINISTERSTVO ZEMEDELSTW
CESKE REPUBLIKY
<br>
<br> WWW ”’1'th
<br> 4/.[fl
o’uvskaslezsk‘! “
<br>
<br>
<br> Aktualita
6.1.2016
<br> KVALITNÍ VÝROBKY BUDOU JIŽ POSEDMÉ SOUTĚŽIT O TITUL REGIONÁLNÍ POTRAVINA MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
<br> Už posedmé mohou „poctivé“ výrobky domácí produkce získat ocenění Regionální potravina Moravskoslezského kraje.V soutěži,kterou zastřešuje ministerstvo zemědělství,mají šanci zvítězit výrobky malých nebo středních podniků,které jsou vyrobené na území moravskoslezského regionu a mají převažující obsah tuzemských surovin <.>
<br> „Cílem soutěže,do které se hlásí stále více zájemců,je především podpora výrobců potravin,pěstitelů a chovatelů v našem kraji.Těší mě,že řada spotřebitelů se čím dál častěji vrací k domácím potravinám.V orientaci na trhu jim může pomoci právě i značka regionální potraviny,která je zárukou kvality,“ říká XXXXXX XXXXXX,náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro životní prostředí.Dodává,že oceněné potraviny garantují konečnému zákazníkovi nejen původ a kvalitu,ale také jedinečnost vzhledem k tradičním recepturám,originálním výrobním postupům nebo využití typických regionálních surovin <.>
<br> V loňském roce se o značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje ucházelo 82 produktů od 34 výrobců.O logo soutěžili výrobci v devíti kategoriích,nejsilnější zastoupení měly pekařské výrobky včetně těstovin v počtu 20 výrobků.Mezi oceněné výrobky,které mohou značku používat po dobu čtyř let,se zařadila Warischova pečená klobása (Maso V + W,s.r.o.),Copánek solený hlavnický (Zemědělské a obchodní družstvo Hlavnice),Bílý jogurt (Ing.Vojtěch Menšík),Hukvaldský lopaťák borůvkový (Hukvaldská pekárna s.r.o.),Labužníkův mls (belva,s.r.o.),Aroniovo – bezový sirup (Lubomír Janhuba),Meruňkový extra džem (Monika Sušková),Libavský med květový (Dalibor Vraník) <.>
<br> Do soutěže se mohou přihlásit výrobci místních potravin,kteří patří do skupiny malých nebo středních podniků,jejich výrobek je zcela vyroben na území Moravskoslezského kraje a podíl tuzemských surovin tvoří minimálně sedmdesát procent.„Letos se bude soutěžit v 9 kategoriích,“ vysvětluje Ing.XXXXX XXXXX,předseda představenstva Regionální agrární komory Ostravsko,která je organizátorem soutěže v Moravskoslezském kraji.„Výrobci potravin mohou své produkty přihlašovat do soutěže v kategoriích masné výroby tepelně opracované včetně uzených mas,masné výrobky trvanlivé,sýry včetně tvarohu,mléčné výrobky ostatní,pekařské výrobky včetně těstovin,cukrářské výrobky včetně cukrovinek,alkoholické a nealkoholické nápoje,ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě a ostatní výrobky,“ dodává Ing.XXXXX XXXXX <.>
<br> Ocenění Regionální potravina uděluje ministr zemědělství na základě doporučení hodnotitelské komise.Jejími členy jsou zástupci ministerstva zemědělství,Státního zemědělského intervenčního fondu,Potravinářské komory ČR,Agrární komory ČR,krajského úřadu Moravskoslezského kraje,Státní veterinární správy ČR a Státní zemědělské a potravinářské inspekce <.>
<br> Pro zákazníky je značka Regionální potravina Moravskoslezského kraje zárukou kvality a regionálního původu.Oceněné výrobky a jejich producenti získají kromě možnosti využívat značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje také další podporu,například účast na přehlídce regionálních potravin Jak šmakuje Moravskoslezsko nebo ochutnávky na různých akcích v kraji <.>
<br> Pravidla pro udělení značky Regionální potravina Moravskoslezského kraje jsou zveřejněna na http://www.regionalnipotravina.cz a na stránkách www.kr-moravskoslezsky.cz <.>
<br> · Hodnocení přihlášených potravinářských výrobků proběhne 5.5.2015
<br> · Místem zasedání hodnotitelské komise bude STŘEDNÍ ŠKOLA SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ,OSTRAVA-HRABŮVKA,PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE,Krakovská 1095,700 30 Ostrava-Hrabůvka
· Soutěžící zajistí předání přihlášených výrobků k hodnocení odborné komisi ve dnech 2.5.– 4.5.2016 do 7:00 hod <.>
Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:
<br> Regionální agrární komora Ostravsko
<br> XXXXXX XXXXXXXXXX
<br> Mobil: XXX XXX XXX
<br> Email: potravina.silvie@seznam.cz
Načteno
Meta
EIA